Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі – 20,3%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны – 16,2%, жемістер мен көкөністерді – 8,7%, нан және жарма өнімдерін – 7,6%, қант, шай және дәмдеуіштерді 2,2%-ды құрады.
Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2019 жылғы наурызда 2018 жылғы желтоқсанмен салыстырғанда 3,6%-ға жоғарылады. Бұл туралы Статистика комитетінің баспасөз қызметі хабарлады.
Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі – 20,3%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны – 16,2%, жемістер мен көкөністерді – 8,7%, нан және жарма өнімдерін – 7,6%, қант, шай және дәмдеуіштерді 2,2%-ды құрады.
Алматыда Қазақстан мен Ресей волонтерлік ұйымдарының слеті өтті
Волонтер • Бүгін, 18:38
Алматыда креативті индустрия өкілдерімен кездесу өтті
Алматы • Бүгін, 17:57
Қаржы министрлігі: Мемлекеттік сатып алу туралы ашық диалог
Қаржы • Бүгін, 17:25
Абай облысындағы мектепте қазандық жарылды
Төтенше жағдай • Бүгін, 16:57
Ақтауда көлік апатынан үш адам зардап шекті
Аймақтар • Бүгін, 16:22
Маңғыстау облысында жетім балалардың құқығын бұзған шенеунік сотталды
Аймақтар • Бүгін, 15:41
Ұқсас жаңалықтар
Алматыда Қазақстан мен Ресей волонтерлік ұйымдарының слеті өтті
Волонтер • Бүгін, 18:38
Алматыда креативті индустрия өкілдерімен кездесу өтті
Алматы • Бүгін, 17:57
Қаржы министрлігі: Мемлекеттік сатып алу туралы ашық диалог
Қаржы • Бүгін, 17:25
Абай облысындағы мектепте қазандық жарылды
Төтенше жағдай • Бүгін, 16:57
Ақтауда көлік апатынан үш адам зардап шекті
Аймақтар • Бүгін, 16:22
Маңғыстау облысында жетім балалардың құқығын бұзған шенеунік сотталды
Аймақтар • Бүгін, 15:41