2011 жылғы 23 қыркүйек, Астана, Үкімет Үйі
«Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2010 жылғы 1 наурыздағы № 145 қаулысына өзгеріс енгізу туралы
Қазақстан Республикасының Үкіметі қаулы етеді:
1. «Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесін бекіту туралы» Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2010 жылғы 1 наурыздағы № 145 қаулысына (Қазақстан Республикасының ПҮАЖ-ы, 2010 ж., № 20-21, 152-құжат) мынадай өзгеріс енгізілсін:
көрсетілген қаулымен бекітілген әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі осы қаулыға қосымшаға сәйкес жаңа редакцияда жазылсын.
2. Осы қаулы алғашқы ресми жарияланған күнінен бастап қолданысқа енгізіледі.
Қазақстан Республикасының Премьер-Министрі К.МӘСІМОВ.
Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2011 жылғы 23 қыркүйектегі № 1089 қаулысына қосымша
Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2010 жылғы 1 наурыздағы № 145 қаулысымен бекітілген
Әлеуметтік маңызы бар азық-түлік тауарларының тізбесі
Р/с
№ Тауардың атауы
1 Бірінші сортты бидай ұны
2 Бірінші сортты ұннан жасалған бидай наны
3 Макарон өнімдері: вермишель, рожки, кеспе
4 Жармалар: қарақұмық, сұлы, ұнтақ, арпа және тары
5 Тазартылған күріш
6 Картоп
7 Жаңа піскен көкөністер: асханалық сәбіз, басты пияз, ақ қауданды қырыққабат, асханалық қызылша
8 Ақ қант – құмшекер
9 Өсімдік майы – күнбағыс майы
10 Ет: сиыр еті (жауырын-төс бөлігі), қой еті сүйектерімен, тауық еті, тауық саны
11 Сүт: пастерленген, майлылығы 2,5 % және 3,2 %
12 Айран: майлылығы 2,5 % және 3,2 %
13 Сүзбе: майлылығы 5-9%
14 Мәйекті қатты ірімшік
15 Сары май:
- тұздалмаған, майлылығы 72,5% кем емес, толықтырғыштар және өсімдік майлары жоқ;
- өсімдік-сары, сүт майы 49 % дейін (спрэд)
16 І-ІІ санатты тауық жұмыртқасы
17 Ac тұзы («Экстра»-дан басқа)
18 Шай – қара, түйіршіктелген