Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы күнкөрістің ең төменгі деңгейінің шамасы 2017 жылғы қаңтарда өткен аймен салыстырғанда 1,5%-ға жоғарылады. Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі 21%, сүт, май және тоң май өнімдері мен жұмыртқаны – 17,8%, жемістер мен көкөністерді – 9,8%, нан және жарма өнімдерін – 8,7%, қант, шай және дәмдеуіштерді – 2,7%-ды құрады.
Орта есеппен халықтың жан басына шаққанда | 0-13 жастағы балалар | 14-17 жастағы жасөспірімдер | 18 жастан асқан, еңбекке қабілетті халық | Зейнет-керлер мен қарт адамдар | |||
жас жігіттер | қыздар | ерлер | әйелдер | ||||
Күнкөрістің ең төменгі деңгейінің шамасы | 21 835 | 17 655 | 27 572 | 21 129 | 25 949 | 20 601 | 20 435 |
Азық-түлік тауарлары | 13 101 | 10 593 | 16 543 | 12 678 | 15 569 | 12 361 | 12 261 |
Азық-түлік емес тауарлар мен ақылы қызметтер | 8 734 | 7 062 | 11 029 | 8 451 | 10 380 | 8 240 | 8 174 |