Оның құрылымында ет пен балықты сатып алуға жұмсалған шығыстардың үлесі – 20,5%, сүт, тоң май өнімдері мен жұмыртқаны – 16,4%, жемістер мен көкөністерді – 8,4%, нан және жарма өнімдерін – 7,5%, қант, шай және дәмдеуіштерді 2,2%-ды құрады.
Негізгі тамақ өнімдерін тұтынудың ең төменгі нормаларынан есептелген орта есеппен халықтың жан басына шаққандағы ең төмен күнкөріс деңгейінің шамасы 2019 жылғы ақпанда 2018 жылғы желтоқсанмен салыстырғанда 2,5%-ға жоғарылады. Бұл туралы Статистика комитетінің баспасөз қызметі хабарлады.
Америкалық сарапшы Рахмоновтың жалғыз қателігін атады
Спорт • Бүгін, 12:59
Талғар қаласында әкім сайлауы өтіп жатыр
Сайлау • Бүгін, 12:21
Павлодар облысындағы ауруханада зейнеткердің 13 млн теңгесі қолды болған
Қоғам • Бүгін, 11:58
Павлодар облысындағы алтын кеніште ер адам қаза тапты
Аймақтар • Бүгін, 10:57
Жетісу облысында қар құрсауында қалған алты адам құтқарылды
Аймақтар • Бүгін, 10:15
Семейде Шәкәрім Құдайбердіұлының ескерткіші бой көтерді
Әдебиет • Бүгін, 09:20