Дәрігер мұздатылған немесе жаңа піскен көкөністер, жеміс-жидек дәрумендер мен антиоксиданттардың негізгі көзі болып табылатындығын, иммунитетті күшейтетінін және вирустық аурулар кезінде ағзаның тұрақтылығын арттыратынын түсіндірді.
Ол сондай-ақ оларды тұздық сияқты маусымдық өнімдермен алмастыруға болатындығын атап өтті. Бұл тағам С дәрумені мен ішекке пайдалы бактериялардың көптігімен жақсы.
С дәрумені - ең жақсы табиғи иммуностимулятор және антиоксидант. Сондай-ақ, бұл витамин келесі процестердің қалыпты жүруіне жауап береді:
ұлпалардағы тотығу реакциясы;
жасушалық тыныс алу;
көптеген басқа дәрумендер мен минералдардың, атап айтқанда темір мен кальцийдің толықтай ассимиляциясы.
Сарапшы Д витаминінің маңыздылығын еске салды, оның жетіспеушілігі қыста қысқа күндізгі жарықтың әсерінен болады. Бұл ұйқының бұзылуына және депрессияға әкелуі мүмкін.
Сонымен қатар, ол қыста диетаға ет, балық, жұмыртқа және сүт сияқты ақуыз өнімдерін көбірек қосуға кеңес берді, өйткені ақуыздың жетіспеуі иммунитеттің төмендеуіне әкелуі мүмкін. Айта кетейік, Д витамині - кальций мен фосфордың қалыпты сіңуіне жауап беретін маңызды элемент.