Ең алдымен, сарапшылар құрамында қант бар тағамдарға назар аударуды ұсынады.
Мысалы, оларға қауіпті химиялық заттар, хош иістер мен бауырдың тиімді жұмысын қиындататын қоспалары бар сода жатады.
Сондай-ақ жемістерді шамадан тыс жеу де кері әсерін береді. Себебі олардың құрамында фруктоза көп, бұл қантқа ұқсас әсер етеді.
Сонымен қатар бауыр артық тұздан зардап шегеді. Мысалы, чипстердің немесе крекердің бір пакеті оның күнделікті құнының жартысын құрайды.
Мамандар алкогольді ішімдіктерді шамадан тыс тұтынудан аулақ болуға шақырады, себебі бұл бауырды күшейтілген режимде жұмыс істетеді.
Сондай-ақ крекерлер бауырдың ауыр зақымдануына әкеледі, өйткені олар тазартылған көмірсулардың, қанттың, жүгері сиропының және ақ ұнның көзі болып табылады.
Бұлардан бөлек мамандар қуырылған тағамнан бас тартуға да кеңес береді.