Бұйрықта анықталған талаптар:
- Жаңа объектілерді жобалау, салу, реконструкциялау, қайта жабдықтау, қайта жоспарлау және қолданыстағы объектілерді кеңейту, объектілерді жөндеу және пайдалануға беру үшін жер учаскесін таңдау;
- Объектілерді сумен жабдықтау, су бұру, жылумен жабдықтау, жарықтандыру, желдету және ауа баптау;
- Объектілердің үй-жайларын, ғимараттарын, құрылыстары мен жабдықтарын күтіп-ұстау және пайдалану;
- Азық-түлік (тамақ) шикізатын қабылдау, сақтау, тасымалдау, қайта өңдеу( өңдеу), тамақ өнімдерін өлшеп орау және өткізу;
- Тұтыну қалдықтарын жинау және сақтау;
- Өндірістік бақылауды жүзеге асыру, еңбек және тұрмыстық қызмет көрсету жағдайлары, персоналды медициналық қамтамасыз ету және гигиеналық оқыту, сондай-ақ объектілерде шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде санитариялық-эпидемияға қарсы іс-шараларды ұйымдастыру және жүргізу.
Құжат 9 қазаннан бастап қолданысқа енгізіледі.