Қазақстан • 10 Тамыз, 2021

Азық-түлік өнімдерінің сауда объектілеріне эпидемиологиялық талаптар қойылды

429 рет
көрсетілді
1 мин
оқу үшін

Қазақстанда тамақ өнімдерінің көтерме және бөлшек сауда объектілеріне қойылатын санитариялық-эпидемиологиялық талаптар қабылданды. Тиісті бұйрыққа ҚР Денсаулық сақтау министрі Алексей Цой қол қойды, деп хабарлайды Egemen.kz.

Азық-түлік өнімдерінің сауда объектілеріне эпидемиологиялық талаптар қойылды

Бұйрықта анықталған талаптар:

  • Жаңа объектілерді жобалау, салу, реконструкциялау, қайта жабдықтау, қайта жоспарлау және қолданыстағы объектілерді кеңейту, объектілерді жөндеу және пайдалануға беру үшін жер учаскесін таңдау;
  • Объектілерді сумен жабдықтау, су бұру, жылумен жабдықтау, жарықтандыру, желдету және ауа баптау;
  • Объектілердің үй-жайларын, ғимараттарын, құрылыстары мен жабдықтарын күтіп-ұстау және пайдалану;
  • Азық-түлік (тамақ) шикізатын қабылдау, сақтау, тасымалдау, қайта өңдеу( өңдеу), тамақ өнімдерін өлшеп орау және өткізу;
  • Тұтыну қалдықтарын жинау және сақтау;
  • Өндірістік бақылауды жүзеге асыру, еңбек және тұрмыстық қызмет көрсету жағдайлары, персоналды медициналық қамтамасыз ету және гигиеналық оқыту, сондай-ақ объектілерде шектеу іс-шараларын, оның ішінде карантинді енгізу кезеңінде санитариялық-эпидемияға қарсы іс-шараларды ұйымдастыру және жүргізу.

Құжат 9 қазаннан бастап қолданысқа енгізіледі.