Өткен жылдың қорытындысы бойынша қазақстандық компаниялар сүт пен кілегей шығаруды жылына 11,1%-ға (535,5 мың тоннаға) дейін, ірімшік пен сүзбе шығаруды 9,3%-ға (27,5 мың тоннаға) дейін ұлғайтты.
Қою сүт пен кілегей, сондай-ақ йогурт, айран және басқа да ұқсас өнімдер өндірісі жылына 1,8%-ға (219,1 мың тоннаға) дейін өсті.
Ірімшік-сүзбе өндірісінің негізгі аймағы — Алматы облысы. Оңтүстік Астананың үлесі – 26,7%. Көшбасшылар үштігінде Шығыс Қазақстан облысы (12,7%) және Алматы облысы (11,7%) бар.
Сүт және кілегей өндірушілер арасында Алматы облысы да көшбасшылар арасында: 113,7 мың тонна, өндіріс өсімі жылына 13%. Одан басқа сүт өнімдерін өндіретін облыстардың жетекші үштігіне Солтүстік Қазақстан (140,8 мың тонна, жылына 20%) және Қостанай (78,3 мың тонна, жылына -1%) облыстары кірді.
Айта кетейік, 2017 жылдың қорытындысы бойынша Алматы облысы ашыған сүт өнімдерін өндіруден де көш бастаған.