Сонымен қатар, көптеген тағамдар тасымалданылатын төменгі температурада да вирус тұрақтылығын жоғалтпайды.
ДДСҰ «қазіргі уақытта Covid-19 тамақтың беткі қабаты немесе тамақ орамасы арқылы берілуінің расталған жағдайы жоқ» екенін жеткізеді. Бірақ, індеттің жұғу қаупін азайту үшін бірқатар қарапайым ережелерді сақтау қажет деп санайды.
Атап айтқанда, тамақ орамдарын дезинфекциялаудың қажеті жоқ екенін, бірақ супермаркеттерге, дүкендерге немесе базарларға барғаннан кейін қолды дезинфекциялау керек екендігін хабарлайды.
Сонымен қатар, ДДСҰ сарапшылары сауда нүктелерінен өнімдер жеткізілген полиэтиленді пакеттерді қайта пайдаланбауға кеңес береді.