Ашық дереккөз
NEWS.ru жазғандай, маманның сөзінше, егер адам көкөніс, жеміс, ашытылған сүт өнімдері, дәнді дақылдар, жарма, инулин және пектин тұтынбайтын болса, оны толық тамақтанады деп айтуға болмайды.
- Ащы шөптер, шөптер мен жапырақты көкөністер денсаулықты жақсартуға және қоректік заттарды толықтыруға ықпал етеді, - деді ол.
Сарапшы диетада қарапайым қанттар мен қаныққан майларды тұтынуды азайту керегін, сонымен қатар қантқа бай жемістердің мөлшерін бақылау керегін атап өтті. Сонымен, қаныққан майлар шұжық өнімдерінде, майлы ет пен сүт өнімдерінде, сондай-ақ әртүрлі майларда көп болады.
Инна Пичугина пион, тал жалбызы және жусан қосылған шай жүйке жүйесін сергітетінін, тыныштандыратынын және әл-ауқатқа ықпал ететінін түсіндірді.