Медицина • 22 Маусым, 2021

Ғалымдар картоптың адам ағзасына қандай пайдасы барын зерттеді

751 рет
көрсетілді
1 мин
оқу үшін

Америка ғалымдары суға қайнатылған немесе пісірілген картопты жеу қан қысымын төмендетіп, гипертонияның алдын алуға көмектесетінін анықтады, деп хабарлайды Egemen.kz.

Ғалымдар картоптың адам ағзасына қандай пайдасы барын зерттеді

Батыс елдері тұрғындарының рационындағы калийдің негізгі көзі – картоп.

Зерттеушілері калий қоспасының қан қысымына және жүрек-қан тамырлары ауруларының басқа қауіпті факторларына әсерін зерттеді.

Клиникалық сынақтарға гипертония немесе гипертензия диагнозы қойылған 30 ер адам мен әйел қатысқан. Нәтиже пісірілген немесе қайнатылған картопты жейтін адамдарда қан қысымының төмендеуі байқалған.

Соңғы жаңалықтар

Керек дерек

Digital • Кеше

Қайта жаңартылған көпір

Аймақтар • Кеше

Өлең боп өмір кешкен

Руханият • Кеше

Алаш дәрігері

Тұлға • Кеше

Нияз батыр

Зерде • Кеше

Ауадан бензин жасаған

Ғалам ғажаптары • Кеше

Кездейсоқ жаңалық

Ғалам ғажаптары • Кеше

Пойыздағы арпалыс

Театр • Кеше

Пайдалы пластик

Ғалам ғажаптары • Кеше