Медицина • 22 Маусым, 2021

Ғалымдар картоптың адам ағзасына қандай пайдасы барын зерттеді

16 рет көрсетілді

Америка ғалымдары суға қайнатылған немесе пісірілген картопты жеу қан қысымын төмендетіп, гипертонияның алдын алуға көмектесетінін анықтады, деп хабарлайды Egemen.kz.

Батыс елдері тұрғындарының рационындағы калийдің негізгі көзі – картоп.

Зерттеушілері калий қоспасының қан қысымына және жүрек-қан тамырлары ауруларының басқа қауіпті факторларына әсерін зерттеді.

Клиникалық сынақтарға гипертония немесе гипертензия диагнозы қойылған 30 ер адам мен әйел қатысқан. Нәтиже пісірілген немесе қайнатылған картопты жейтін адамдарда қан қысымының төмендеуі байқалған.

Соңғы жаңалықтар

Техникалық реттеудің цифрлы тетігі

Технология • Бүгін, 08:34

Ғарыштан анықталған қоқыстар

Экология • Бүгін, 08:24

Вирус жұқтыру тоқтамай тұр

Коронавирус • Бүгін, 08:16

Өрт сөндірген өжеттер

Аймақтар • Бүгін, 08:12

Ерлікке бергісіз еңбек

Қоғам • Бүгін, 08:09

Жасанды жүрек салынды

Әлем • Бүгін, 08:02

Ұқсас жаңалықтар